Gå direkt till textinnehållet

Välkommen till vår nya hemsida!

Det är ett nytt år, och vi sparkar i gång flödet på vår hemsida! Framöver kommer det att dyka upp aktuella inlägg här i flödet, som innehåller allt från porträtt av våra anställda, nytt och spännande i företaget till kunskapsfyllda inlägg om CE och arbetsmiljö. Nu kör vi!
Jag som sköter om hemsidan heter Clara Eriksson, en 24-årig Pitebo numera bosatt i Umeå, och jag är den senast anställda på Actas. Min professionella titel är projektadministratör – kort och gott sköter jag marknadsföring samt administrativt arbete, både internt och kring projekt till våra kunder. Jag är timanställd eftersom jag även studerar på heltid till mellanstadielärare på Umeå Universitet. ”Varför lärare?” är en fråga jag ofta får. Det är förståeligt, läraryrket har inte ett särskilt gott rykte just nu; i media skrivs det om nedskärningar, lärarbrist och låga PISA-resultat. Men jag försöker att inte påverkas av skriverierna utan fokuserar på det som motiverar mig till att bli lärare – min kärlek till skolan. Jag har alltid trivts bra i skolmiljön och det är någonting alla barn och unga har rätt till att göra.

Någon bakgrund inom CE och arbetsmiljö har jag inte. Nä, jag kommer från restaurang- och servicebranschen. När jag var 14 år gammal fick jag mitt första jobb på ett konditori och sedan dess har jag gjort det mesta från att städa på vandrarhem till att servera vin för tusentals kronor på finkrog. Många av dessa jobb har jag haft i Abisko, en liten fjällort norr om Kiruna med hela 85 invånare som blev mitt hem i ungefär fyra år. Jag skulle nog fortfarande kalla det hem, för trots att jag trivs bra här i Umeå så kan jag inte låta bli att drömma mig tillbaka till Abiskofjällen, med Sveriges bästa off-pistskidåkning.

Under hösten 2023 började jag jobba här på Actas, och vad spännande det har varit! Den här branschen var helt främmande för mig och jag har sannerligen lärt mig mycket. Dessutom får jag sitta ner på jobbet, och det finns tid för att gå i väg och hämta kaffe – vilken lyx! Inga mer luncher sittandes på diskbackar i något hörn i köket. Men det som jag gillar allra mest med att jobba här, det är att jag ständigt utmanas och utvecklas, och det är den största lyxen av alla.

Så, nu vet ni lite mer om mig! Fortsättningsvis kommer jag och mina kollegor att berätta mer om oss själva, och dela med oss av aktuell information och kunskap så att ni får veta mer om vårt företag. Det ser vi fram emot.