Gå direkt till textinnehållet

Välkommen Madelene Renström till vårat gäng

Har ni träffat Madelene Renström? Vår nya CE-specialist inom maskinsäkerhet. Med Norrbotten som sitt hem värderar hon det enkla i livet och har alltid något nytt på gång.

Vi har alla en plats som betyder lite extra för oss och för Madelene ligger nord Norge varmt om hjärtat. Med fjorden precis runt knuten spenderade hon många av sina barndomssomrar här. Kärleken till Norge är fortfarande stor och nu i sommar ska hon dit igen med sina två barn som har längtat dit sen förra sommaren.
– Det är något speciellt med det enkla, att leta snäckskal på stranden eller leka i sjögräset. Men man får se upp för måsarna så de inte biter en i håret!

Madelene är en självlärd projektledare sen barnsben. Hon har alltid något nytt på gång och tycker om att se saker hända. Hon har en förmåga att se möjligheterna och ro dom i hamn på ett unikt sätt. Hon själv säger att det kan bero på ett mindre kontrollbehov men jag tror att det beror mer på hennes enorma kreativitet och problemlösning.

Norrbotten är hem för Madelene, hon har bott på flera olika orter inom länet och bor nu i Älvsbyn i ett hus med sina två barn. I Arvidsjaur bor hennes särbo så där spenderar hon också en större del av sin tid.
Hon har också bott under en period i Danmark då hon jobbade som kökschef på MAX. Där startade hon upp Danmarks första MAX-restaurang, närmare bestämt på Ströget i Köpenhamn(!).
Men Madelene ville ha nya utmaningar i arbetslivet och efter 10 år på MAX började hon arbeta på Telia och det hon tyckte var roligast var att sitta på back-office och grotta ner sig i ”skitgörat” för att allt ska fungera.

Men maskiner då? Madelene jobbar ju med maskinsäkerhet idag, vart kommer det intresset ifrån? Det har nog funnits hela tiden men legat vilande under flera år.
2017 fick Madelene sitt första barn och strax där efter fick hon ett jobb på byn (Älvsbyn) hos en firma som utförde service på bland annat skogsmaskiner och entreprenadmaskiner.
– Roligast var att lära sig nytt om maskiners konstruktion.
Men sen kom covid och vände upp och ner på världen och då även skogsmaskiner, kanske inte bildligt talat de stod mer still, och service behövdes inte i samma utsträckning. Madelene letade efter en ny väg och hittade utbildningen Bergmaterialingenjör.
I höstas stötte hon på CE-märkning mer djupgående för första gången och hittade ett ämne som hon brinner för.
– Det var lite som en WOW-känsla! Det är ju det här jag ska hålla på med. CE-märkning handlar ju om säkra arbetsplatser och maskiner och jag vill jobba för att alla ska komma hem från jobbet efter en arbetsdag. Man ska kunna känna sig trygg på sin arbetsplats!

Och här är vi nu idag. I startgroparna för nya utmaningar och möjligheter. Vintern har varit lång men i en miljö där vi trivs tillsammans, arbetar för en säkrare arbetsmiljö och värnar om varandra så ser vi tillsammans en ljus framtid. Så säg hej till vårt nya tillskott Madelene som är en inkluderande och livfull person som värdesätter de små sakerna andra kanske tar för givet.