Gå direkt till textinnehållet

Välkommen Johan!

Vi välkomnar Umeåkontorets nyaste tillskott - Johan Ek.

Umeåkontoret har fått en tredje anställd, Johan Ek. Johan är ingen främling för oss på Actas, tvärtom! Han har samarbetat med oss tidigare och därför känns det såväl spännande som tryggt att välkomna honom till företaget.

Ursprungligen från Vallentuna (och hävdar bestämt att det inte är samma sak som Stockholm – ungefär 30 minuter utanför) och numera bosatt i Holmsund. Johan träffade sin nuvarande fru när han jobbpendlade till Umeå, och flyttade sedan upp strax efter millennieskiftet. Tillsammans har de fyra barn, två gemensamma och två som hon har sedan tidigare.

Johan är elektriker i grunden, så kallad automationsingenjör, med en gedigen erfarenhet inom elsäkerhet och konstruktion; någonting som går hand i hand med CE.

– Det har alltid varit en naturlig del i mitt arbete, att ta fram säkra koncept och lösningar.

Johan bidrar inte bara med ett stort kontaktnät utan även, och kanske framför allt, med ett tekniskt kunnande. Som elektriker var hans stora styrka felsökning och att identifiera roten till problem. Det är lite samma sak när man jobbar med CE, menar han.

– Det handlar om att tänka utanför lådan och hitta nya vägar framåt, att vara innovativ. Det är så man blir effektiv, och då kan man spara både timmar och pengar.

Att Johan är en kreativ själ märks inte bara i hans sätt att jobba, på fritiden håller han gärna på med musik. Igår släppte han en ny låt på SoundCloud. Det är elektronisk musik med mycket synth, berättar Johan.

– Det är ett gammalt intresse som jag kommit tillbaka till, för 25 år sedan innan jag flyttade upp spelade och gjorde jag mycket musik och spelade på sådana ambient-klubbar. Att spela musik är ett bra sätt att styra ut känslor, man mår bra av det.

Det hela grundar sig i Johans konstnärsfamilj, och i släkten finns till och med en kusin som spelar i bandet Nationalteatern (!). Sammanfattningsvis, en tillgång rent tekniskt och en glad och härlig kollega. Välkommen Johan!