Gå direkt till textinnehållet

Har ni träffat Ida, vårt senaste tillskott inom Arbetsmiljö

Ida Edström föddes 1981 i Luleå och växte upp i Gammelstad under hösten. Hon har en yngre bror, Olle, född 1989. Hennes föräldrar heter Lena och Svenne.

Ida började studera Naturvetenskaplig linje på gymnasiet i Luleå med inriktning fotboll. Hon började spela med Piteå IF:s damlag när hon var 15 år. Efter gymnasiet flyttade hon till USA och tillbringade en termin på University of Central Florida (UCF) med ett fotbollsstipendium. Ida flyttade därefter till Stockholm och började spela för Älvsjö AIK i allsvenskan. Trots att hon uppskattade fotbollen och storstadslivet var familjen och Luleå alltid viktigare för henne. Stressen i Stockholm och tunnelbanelivet var inte hennes grej, även om det var rätt miljö för att utvecklas inom fotbollen. Efter en säsong i allsvenskan valde Ida att flytta tillbaka till Luleå för att studera till civilingenjör inom ergonomisk design och produktion. Efter examen hamnade hon i Skåne och fick jobb i Helsingborg som Safety Manager. Hon blev kvar i Skåne och blev förälder till Ellen 2010.

Under sin karriär har Ida arbetat inom kemikalieindustrin, järnvägsbranschen samt bygg- och anläggningsbranschen. Erfarenheter i livet och arbetslivet samt hennes passion för skog och natur lockade henne till en praktisk skogs- och naturvårdsutbildning på två år. Under utbildningen tog hon motorsågskörkort och röjsågskörkort och förkovrade sig bland annat inom ekologi och floristik.

Efter 16 år i Skåne längtade Ida tillbaka till Norrbotten och Luleå. Hon och hennes dotter Ellen flyttade till Luleå under sommaren 2023, och i samband med det skaffade de en labrador vid namn Kurre. Ida började söka jobb i Luleå och hon hittade Actas. Hon skickade in sitt CV och blev kontaktad av Simon Wärja för en intervju.
Intervjun kändes rätt för båda parter och Actas erbjöd henne en anställning med ett erbjudande om en prestigelös, familjär och småskalig arbetsgivare.

Ida tillbringar gärna tid i familjens stuga på Renholmen, mellan Luleå och Piteå, och i stugan på Sandön. Hon älskar att paddla kajak, fiska, köra båt och köra motorsåg, snickra och sticka. Idrott är fortfarande en stor del av hennes liv, med en passion för hockey, fotboll och skidåkning. Idas livsfilosofi har formats av insikten att sakta ner och njuta av nuet. Genom att ta sig tid att reflektera och vara närvarande har hon blivit bättre på att ta beslut och uppskatta de små sakerna i livet, som doften av tallar som tidigare togs för givet men nu ger hennes liv en stark mening.
Med en stark önskan om att meditera mer och bli ett med sig själv, fortsätter Ida att utveckla sig både professionellt och personligt. Hon gillar att laga mat från grunden, gärna över öppen eld, och uppskattar att använda färska och färgrika ingredienser. Idas resa är en påminnelse om att följa sitt hjärta, oavsett vart det leder, och att alltid vara öppen för nya äventyr och möjligheter.

Vi är så glada att ha Ida hos oss på Actas!