Gå direkt till textinnehållet

Säg hej till vår nya arbetsmiljöingenjör Thomas!

Säg hej till vår nya arbetsmiljöingenjör Thomas Modig! Som en sann Lulebo ligger hockey honom varmt om hjärtat men han kan nog nästan allt även om mat och dryck.
Thomas Modig

Thomas Modig föddes år 1988 på BB precis intill Luleälven, han växte upp i Bensbyn tillsammans med sin familj. Ett av de tidiga intressen som han utvecklade var hockey, något som han fortsatte att engagera sig i även senare i livet. Efter en kort period i Champagne i Frankrike där hans far spelade hockey i Reims, återvände familjen till Sverige och Bensbyn.

Under sin gymnasietid valde Thomas att gå samhällsprogrammet med inriktning Hockeygym. Efter gymnasiet började han arbeta på Systembolaget, där hans intresse för drycker och speciellt vin växte sig starkt. Han utmärkte sig inom rödvin och blev ansvarig för rödvinsavdelningen och arbetade även med dryckesprovningar på Systembolaget. Idag håller han i provningar av vin, öl och whiskey på egen hand och har även börjat brygga egen öl (!). Den egenproducerade ölen tillverkar han med en god vän i Bälinge utanför Luleå.

Favoritvinet, en supertoscanare vid namnet Sassicaia, är ett rödvin från vingården Tenuta San Guido från Bolgheri i Italien. För att imponera på honom är det ett säkert kort att bjuda på detta vin.

När det kommer till mat är Thomas tydlig med sina preferenser. Hans favoritpizza innehåller endast tre ingredienser: tomatsås på san marzano tomater, mozzarella och färsk basilika. För honom är detta allt som behövs för en riktig pizza!

Utöver sitt intresse för mat och drycker ligger golfen varmt om hjärtat för Thomas.
En av hans favoritplatser för att utöva golf är Florida och Naplesområdet där du kan hitta drygt 90 golfbanor inom en radie på 25km, han återvänder gärna dit för att njuta av sporten och atmosfären.

En annan viktig spelare i Thomas liv är hans trogna följeslagare, hunden Ipa.
Ipa är en central del av Thomas vardag och livsstil, och de två delar en stark och nära relation.

För honom är den vackraste platsen på jorden ute i stugan under senhösten, där mörkret öppnar upp för det dansande norrskenet som syns på himlavalvet om kvällarna.

Samtidigt som Thomas visar en trygg och harmonisk inställning till livet, så skulle de flesta bli förvånade över den äventyrliga sidan han också bjuder på. Han är inte rädd för att ta risker, som att hoppa bungyjump eller fallskärm. ”Det finns inga gränser, och jag är inte rädd för utmaningar. Så länge något är beprövat och det finns en logik bakom det hela så vågar man testa det mesta”, säger han.

Han har även under tiden som han jobbade inom vården engagerat sig fackligt och haft en hel del olika uppdrag bland annat huvudskyddsombud, regionalt skyddsombud och som ombudsman för Kommunal Norrbotten. Det finns inte många uppdrag som Thomas inte provat på inom det fackliga.

Den fackliga tiden stärkte Thomas intresse för arbetsmiljö, och han insåg att det kanske var där hans passion låg. På rekommendation från en vän sökte han och fick rollen som arbetsmiljöingenjör på Actas, vilket han såg som den perfekta kombinationen av hans intressen och kompetenser.

Thomas har följt sina intressen och passioner genom olika skeden i livet och har nu hittat en roll där han kan fortsätta att utvecklas. Ni kommer att hitta honom under rollen som arbetsmiljöingenjör, där han kan kombinera sitt engagemang för arbetsmiljö med sina kunskaper och erfarenheter.